27 Ocak 2017 naci cuhaci

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda Protokol ve Nezaket Kuralları Eğitimi

T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü personeline yönelik olan Protokol Ve Nezaket Kuralları Eğitimi Ankara/Bilkent Otel’de gerçekleştirildi.

Dr. Mahmut Naci ÇUHACI’nın eğitimci olarak görev aldığı Protokol ve Nezaket Kuralları eğitiminin amacı;

Kurumlarda gerek yöneticilerin gerekse diğer personelin protokol ve nezaket kurallarına uymaları, yönetimde “temsil” niteliklerinin doğal ve yasal gereğidir. Keza her personel, kurumunu her yerde ve her zaman, üçüncü şahıslara karşı temsil eden kişidir. Temsil niteliği de, her kişide aranan en önemli niteliktir. Ancak, “temsil” niteliği en çok protokol ve nezaket kurallarıyla ortaya çıkar. Bu nedenle, yönetimde protokol ve nezaket kuralları, personelin temsil nitelikleri yönünden oldukça önemlidir. Keza, kurumunu olumlu ve başarılı temsil edemeyen birey, çok çalışkan ve çok iyi de olsa, dış çevre tarafından daima olumsuz değerlendirilir.

Bu nedenle bu eğitimde, katılımcılara protokol ve nezaket kurallarını iyi bilmeleri, kurumsal ve kurumlar arası ilişkilerde bu kurallara uymalarını kolaylaştırmak için temel bilgiler vermektir.

istek, görüş ve önerileriniz için