30 Aralık 2017 naci cuhaci

Gürün’de İletişim Becerilerinin Geliştirilmesi Eğitimi

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI tarafından desteklenen; Gürün Kaymakamlığı ve bağlı kuruluşlardan katılımcıların olduğu “Kaymakamlık Personelinin İletişim Becerilerinin Geliştirilmesi” eğitimi 11 – 22 Aralık 2017 tarihleri arasında Gürün Öğretmenevi Toplantı Salonunda iki eğitici tarafından yapılmıştır.

18-22 Aralık 2017 tarihleri arasında Eğitimci Dr. M. Naci ÇUHACI tarafından 3 grubun ikinci gününü 18 Aralık 2017 tarihinde ve 4. ve 5. Gruplara ise planlandığı gibi eğitimler verilmiştir. Programda yer alan “İleri İletişim Teknikleri, Beden Dili ve Sözsüz İletişim, Diksiyon Güzel ve Etkili Konuşma, Bedensel, Zihinsel, Duygusal Farkındalık, Stresle Başa Çıkma, Özdeğer Geliştirme, Zor Duyguları Dönüştürme, Kendini İfadeyi Geliştirme, Empati ve Aktif Dinleme, Sağlıklı İlişki Kurma“ konularını kapsayacak şekilde tasarlanmış ve sunulmuştur. Eğitim, yetişkin eğitimi psikolojisine uygun ve kamunun gereklerine uygun olarak gerçekleştirilmiş olup yine planlandığı gibi verimli ve etkin bir biçimde tamamlanmıştır.

Eğitimde yoğun şekilde rol canlandırma, drama, atölye çalışmaları/ortak akıl çalışmaları ve sunuşlar gerçekleştirilmiştir.

Başta Kaymakam Bey olmak üzere İlçe MEM Müdürü ile okul müdürlerinin isteği üzerine ders öncesi 08.30-09.30 arası; öğle aralarında ve akşamları gerek öğretmenevinde ve gerekse okullarda tüm Okul müdür ve müdür yardımcılarına, Dr. Çuhacı tarafından “Umut Veren Genç Liderlere”, Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğretmen ve öğrencilerine, Suçatı Ortaokulu öğrencilerine, bir ilkokulun öğretmenlerine “Eğitsel liderlik”, “Başarı ve motivasyon”, “Hedef belirleme”, “Öğretmenin rolü” konularında seminer verilmiş; öğrencilere “ilham veren” konuşmalar yapılmıştır. MYO’da Kaymakam bey öncülüğünde “Gürün”ün Kalkınmasına yönelik Çalıştay”a ve Belediye Başkanı ile birlikte 21 Aralık akşamı Kitap Okuma etkinliğine katılınmıştır. Dolu dolu yoğun ama aşkla değer katan bir beş gün yaşanmış yaşatılmıştır.

istek, görüş ve önerileriniz için