26 Mayıs 2019 naci cuhaci

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Eğitimleri

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nda 2016, 2017, 2018 yılında olduğu gibi 2019 yılında da yeni bir eğitim.

2019 Yılı eğitim konuları:
– Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı (Bilgi Notu Hazırlama, Rapor Hazırlama, Dosyalama, Resmi Yazışma Usulleri;
– Etkili İletişim Teknikleri, İşyerinde Davranış ve İletişim Yönetimi, Protokol;
– Etkili Sunum Teknikleri

Türkiye Cumhuriyeti TİKA aracılığı ile Pasifik’ten Orta Asya’ya, Ortadoğu ve Afrika’dan Balkanlara, Kafkasya’dan Latin Amerika’ya kadar birçok ülke ile bilgi ve tecrübesini paylaşıyor. Bu paylaşım, öncelikle ekonomik, sosyal ve kültürel faaliyetler ile başlamışken şimdilerde kurumsal kapasite artırımına uzanan projeleri kapsamaktadır. Türkiye, TİKA ile dost, kardeş ve akraba ülkelere yönelik olarak yaptığı bu çalışmaların temelinde bir barış kuşağı oluşturma çabası bulunmaktadır.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı bugün 59 ülkede 61 Program Koordinasyon Ofisi ile 150 ülkede faaliyet göstermektedir. Ülkemizin izlemiş olduğu aktif ve ilkeli dış politikaya bağlı olarak çalışma yaptığımız ülkelerin sayısı her geçen gün artmaktadır.

Türkiye, TİKA aracılığı ile dost, kardeş ve akraba ülkelere yönelik olarak yaptığı çalışmaların temelinde bir barış kuşağı oluşturma çabası bulunmaktadır.

TİKA ofisinde çalışan yerel personele yönelik bugüne kadar aşağıdaki konularda eğitimler verilmiştir.
Yönetici Asistanlığı, Resmi Yazışma Usul ve Esasları, Dosyalama Teknikleri, Halkla İlişkiler, Asistanlıkta Görgü ve Protokol Kuralları, Yönetici Asistanlığında- İş Takibi ve Organizasyon, Etkili Sunum, Etkili ve Güzel Konuşma ile Takım Çalışması konuları yer almaktadır.

Bu eğitimlerde Şirketimiz ARGEstar Danışmanlık Ltd. (ÇevikŞirket) Genel Müdürü Dr. M. Naci ÇUHACI ve takım arkadaşları görev almıştır.

istek, görüş ve önerileriniz için